Estea

Galileïlaan 23c
Postbus 130, 6710 BC Ede
T 0318 64 17 27
E info@estea.nl

Menu schaduw
https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/ZXN0ZWEtbmw%3D/5c94b9e3101b5/img_24301_1_20190322_053307.jpg
naar overzicht
22 maart 2019

Eerste kennismaking voor inwoners van Wolvega met Lenna 2.0

Afbeelding: Stemlokaal in Lenna 

WOLVEGA – Tijdens de provinciale- en waterschapsverkiezingen in Wolvega werden de renovatieplannen van voormalige serviceflat Lenna aan de inwoners van Wolvega gepresenteerd. Onder het genot van een kopje koffie en thee in het nieuwe restaurant Bruisss, werden stemmers geïnformeerd. 

Stemmers in Lenna werden op 20 maart warm onthaald met een kop koffie of thee. 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt, dat ik na het stemmen een kopje koffie krijg aangeboden. Fantastisch!', aldus één van de stemmers die dag. 

Wonen in Lenna

In Lenna worden na de renovatie ruim 90 appartementen opgeleverd, welke verhuurd gaan worden als zelfstandige seniorenappartementen. Ouderen die graag zelfstandig willen blijven wonen, maar die wel willen genieten van de voordelen van een locatie met ontmoetings- en servicemogelijkheden zijn straks van harte welkom in het complex. De bewoners kunnen daarbij dagelijks gebruik maken van een warme maaltijd die in Restaurant Bruisss geserveerd wordt.

Betrokken partijen 


Het nieuwe concept in Lenna wordt gevormd door de onderstaande partijen.

 

Zorghuizen Noord Nederland

Onder de vleugels van Zorghuizen Noord Nederland worden er 16 zorgappartementen met twee huiskamers voor mensen met dementie gerealiseerd. Er is 24 uur zorg aanwezig zodat bewoners kunnen blijven wonen in een vertrouwde, veilige en comfortabele omgeving. Net zoals thuis.

 

Uniek Talent

In totaal zijn 20 appartementen bestemd voor Uniek Talent. Deze organisatie begeleidt mensen met een licht verstandelijke beperking. Deze doelgroep zal onder begeleiding van Uniek Talent in Lenna komen te wonen en te werken.

 

Restaurant Bruisss

In het voormalige restaurantgedeelte van Hotel Holland Inn gaat het nieuwe restaurant ‘Bruisss’ zich vestigen. ‘Deze naam is met veel zorg gekozen want het bruist hier straks van de activiteiten’, aldus Wouter van de Kolk en Erik Freerks, initiatiefnemers van het concept. Op dit moment is het restaurant geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10:00 uur tot 14:00 uur. Het is de bedoeling dat het restaurant na de oplevering van het volledige complex 7 dagen in de week geopend is. Het restaurant is het hart van het gebouw. Iedereen is welkom voor een hapje of drankje. Daarnaast worden er diverse activiteiten georganiseerd voor en door bewoners.


De renovatie


Op dit moment zijn hoofdaannemer Scheenstra en installatiebedrijf Hoekstra druk bezig met de uitvoering van de renovatie. Zo’n renovatie is een hele klus. Maar het specialistische werkteam levert uitstekend werk en denkt zoveel mogelijk met de huidige bewoners mee om de renovatiefases zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Het is even door de zure appel heen bijten, maar daar krijgen de bewoners er iets moois voor terug.

 

Planning

Naar verwachting zijn de eerste appartementen van de eerste fase in september 2019 klaar. Op dat moment betrekken Zorghuizen Noord Nederland en Uniek Talent ook het pand.

Daarna volgt de uitvoering van de tweede fase. Tenslotte zal de derde fase in 2020 opgeleverd worden.