Estea

Galileïlaan 23c
Postbus 130, 6710 BC Ede
T 0318 64 17 27
E info@estea.nl

Menu schaduw
IMG_3792
IMG_3792
naar overzicht
17 januari 2019

Trots op eindresultaat Oorden Staete in Rotterdam!

Op 13 december jl. is Oorden Staete, voormalig Avondrust, in Rotterdam, onder toeziend oog van de bewoners, de ontwikkelende partijen en belangstellende feestelijk geopend. Na maanden van renoveren heeft het voormalig woonservicecomplex een ware metamorfose ondergaan. Dankzij een goede samenwerking tussen Estea en Cedrah staat er nu een duurzaam, toekomstbestendig en eigentijds appartementencomplex aan de Nudenoord 38 in Rotterdam. Onder het genot van een hapje, drankje en toespraken werd de afronding van het renovatieproject gevierd.

Terugblik

Eind 2015 zijn Cedrah en Estea een gezamenlijk onderzoek gestart naar de renovatiemogelijkheden voor het verouderde zorgcomplex aan de Nudenoord 38 in Rotterdam. Het bleek dat de serviceflat Avondrust niet voldeed aan de huidige wensen en eisen op het gebied van duurzaamheid, energiezuinigheid en levensloopbestendigheid. Het gezamenlijke doel werd om door middel van een ingrijpende renovatie met kwaliteitsimpuls in te spelen op de klantvraag en het scheiden van wonen en zorg. In januari 2018 werd de daad bij het woord gevoegd en werden de eerste bouwactiviteiten opgestart. Ook de naam van de locatie werd aangepast van Avondrust naar Oorden Staete. De oplevering van fase 1 volgde in maart dat jaar. De oplevering van fase 2 vond afgelopen december plaats. Inmiddels zijn de 115 appartementen bijna volledig bewoond.

Feestelijke opening

Onder het genot van een hapje en drankje werden bewoners en genodigden op 13 december jl. ontvangen. Diverse toespraken markeerden dit bijzondere moment. De officiële openingshandeling, het plaatsen van een vlaggenmast met vlag, werd verricht door dhr. Kik, samen met de Rotterdamse wethouder Michiel Grauss, Teunis Stoop en Teus Oskam. Estea en Cedrah kijken terug op een mooie afronding van het project. ‘Een fijne omgeving creëren voor de bewoners, dat is ons belangrijkste doel. En daar zijn we bij dit project zeker in geslaagd’, aldus Teus Oskam, managing partner bij Estea. Cedrah-bestuurder Teunis Stoop is blij met de compleet vernieuwde serviceflat: ‘Met Oorden Staete bieden we duurzaam, levensloopgeschikt, kwalitatief en betaalbaar wonen in eigen sfeer aan onze doelgroep’.