Estea

Galileïlaan 23c
Postbus 130, 6710 BC Ede
T 0318 64 17 27
E info@estea.nl

Menu schaduw
https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/ZXN0ZWEtbmw%3D/608c37d2c8be5/hvd-015_1_20210430_170106.jpg
naar overzicht
30 april 2021

Feestelijke Start Bouw van Het Vertrouwde Dorp

Houten, 29 april 2021

Foto: Ewald Dijkstra

 

HOUTEN – Met de onthulling van het bouwbord door wethouder Jan Overweg, is de start van de bouw van Het Vertrouwde Dorp een feit. Met deze feestelijke start op 29 april jl. verreist er aan de Tuibrug in Houten een woon-zorgcomplex, bestaande uit 30 appartementen, voor mensen met een vorm van dementie. De verwachte oplevering vindt april 2022 plaats.

 

 

Over Het Vertrouwde Dorp

Het Vertrouwde Dorp is een particuliere kleinschalige woonzorgvoorziening met 30 appartementen tussen de 50 en 70 m2 groot. In het gebouw met een ‘dorps karakter’ kunnen bewoners gewoon en vertrouwd wonen en leven in een herkenbare en zelf ingericht appartement. Deze zijn allen gesitueerd aan het dorpsplein, waar men zelf op pad kan gaan of anderen kan ontmoeten. In het Dorpshuis is van alles te beleven en doen. Maar ook bezoek ontvangen of even niets doen kan bij de openhaard in de bibliotheek of in de heerlijke serre met uitzicht op de tuin en Houtensewetering. Elke dag kan zo anders zijn. Het gebouw en de omgeving maken persoonlijk maatwerk mogelijk waardoor de bewoner op eigen wijze invulling kan blijven geven aan zijn leven. Ook kan men genieten van de ‘beleeftuin’ en ligt Het Oude Dorp op loopafstand. Het Vertrouwde Dorp gaat uit van het concept ‘samen, individueel wonen’.

 

Betrokken partijen

Groothuis Bouwgroep is de aannemer die de bouw van Het Vertrouwde Dorp uitvoert. Er is gekozen voor Groothuis Bouwgroep omdat zij bouwen met visie op kwalitatieve en duurzame huisvesting. De ontwikkelaar van het project is Estea Capital. Estea is een zorgvastgoedbelegger en ontwikkelaar die landelijk diverse vergelijkbare projecten ontwikkeld en in belegging heeft. Samen met de zorgondernemers heeft Estea de invulling van het pand tot stand gebracht. De zorgondernemers die betrokken zijn bij het project zijn Theo en Johanna Castrop. Beiden hebben een achtergrond in de gezondheidszorg en hebben al meer dan 30 jaar de droom om een eigen woonzorglocatie te starten waar ouderen met dementie zo gewoon mogelijk kunnen wonen en leven. Deze droom wordt binnenkort werkelijkheid!

 

Planning

Naar verwachting wordt het woon-zorgcomplex april 2022 opgeleverd.