Estea

Galileïlaan 23c
Postbus 130, 6710 BC Ede
T 0318 64 17 27
E info@estea.nl

Menu schaduw
estea-Het-Gasthuis-feestelijk-geopend
estea-Het-Gasthuis-feestelijk-geopend
naar overzicht
12 december 2018

Het Gasthuis feestelijk geopend

Afbeelding: Opening verricht door burgemeester M. Slinkman en twee bewoners van het Gasthuis: de
heer Philipsen en mevrouw Grijseels.

MILLINGEN AAN DE RIJN – Op 11 december jl. werd het Gasthuis in Millingen aan de Rijn, onder toeziend oog van de bewoners, feestelijk geopend door burgemeester M. Slinkman. De aanwezige gasten werden geheel in stijl door living statues, die de bouwplaats tijdens de renovatie vertolkten, verwelkomd. Ook werd een documentaire van de renovatie vertoond en werden gasten rondgeleid door het gerenoveerde complex waarbij een kijkje genomen kon worden in de vernieuwde appartementen.

Feestelijke opening in De Gasterij

Bij binnenkomst ruik je de verse geur van verf. Als je om je heen kijkt zie je dat ook de Gasterij een ware metamorfose heeft ondergaan. Het hart van het Gasthuis is voorzien van nieuwe kleuren, nieuwe raambekleding en nieuw meubilair. Hoe kan het dan ook anders dat op deze parel van een plek de officiële opening plaatsvond. Na de toespraken van de beide directeuren, bezegelde burgemeester M. Slinkman de opening met het betreden van de zaal door een wensmuur, beplakt met wensen van bewoners voor het Gasthuis. Een hartverwarmend applaus volgde. ‘Het Gasthuis is van alle bewoners. Het is dan ook prachtig om al die blije gezichten te zien. Daar doen we het voor!’, aldus Teus Oskam, partner van Estea. Daar kan Roel Jutten, bestuurder van het Gasthuis, zich volledig bij aansluiten: ‘Het Gasthuis is weer helemaal klaar voor de toekomst, als hart van de ouderenzorg in Millingen en omgeving. We zijn er hartstikke trots op!

Wonen in het Gasthuis

Niet alleen het Gasthuis heeft een ander jasje gekregen. Ook diverse interne activiteiten zijn toegevoegd. Zo beschikt het Gasthuis over een AH-winkeltje, een kapper, een winkeltje voor (reparatie van) rolstoelen, rollators en scootmobiels en verkoop e-bikes, er komt een wekelijks spreekuur van het Sociaal team in de Gasterij en de opticien komt langs voor reparatie of aanpassingen van brillen. Met al deze veranderingen werkt het Gasthuis aan een fijne woonomgeving voor haar bewoners.