Estea

Galileïlaan 23c
Postbus 130, 6716 BP Ede
T 0318 64 17 27
E info@estea.nl

Menu schaduw
https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/ZXN0ZWEtbmw%3D/5dca732f89edf/data.1120xc1956x130400.1120x747_1_20191112_025407.jpg
naar overzicht
12 november 2019

Nieuw restaurant Bruisss in Lenna geopend

De afgelopen maanden is er hard gewerkt in en rondom Lenna in Wolvega. Het appartementencomplex ondergaat een grondige renovatie. Naast het opknappen van de appartementen is er een geheel nieuw restaurant in het oude hotelgedeelte gerealiseerd. Op zaterdag 9 november 2019 opende Bruisss officieel haar deuren voor publiek. De officiële opening werd verzorgd door burgemeester N.A. van de Nadort. Daarna was er voor belangstellenden gelegenheid om het nieuwe restaurant ‘te proeven’ en Lenna 2.0 te ontdekken.

 

Op 9 november bezochten inwoners van Wolvega massaal de officiële opening van restaurant Bruisss. Het aantal belangstellenden was overweldigend. Niet alleen restaurant Bruisss werd geopend maar belangstellenden werden ook op de hoogte gesteld van al het andere wat Lenna te bieden heeft. Zo waren er kraampjes van alle partijen die het wonen in Lenna mogelijk maken. Ook een modelwoning kon bezichtigd worden. Na de officiële openingshandeling door de heer N.A. van de Nadort, genoten bezoekers van een hapje en een drankje en van een optreden van Shantykoor Stuyvesant Sailors.

 

Het concept van Bruisss

Bruisss is een maatschappelijk georiënteerd gastvrijheidsconcept en werkt samen met alle andere participanten in Lenna en diverse externe organisaties. Daarbij staat ontwikkeling van medewerkers hoog in het vaandel. Bruisss werkt samen met scholen uit de regio (leerlingen en stagiaires), geeft mensen de kans om werkervaring op te doen (samenwerking met UWV en Gemeente Weststellingwerf), biedt cliënten met een licht verstandelijke beperking een mooie dagbesteding (Uniek Talent) en werkt samen met vrijwilligers. Door zo te werken ontstaan er mooie verbindingen; tussen jong, oud, bewoners van Lenna en mensen uit de buurt.

 

Wonen in Lenna

Wonen in Lenna betekent genieten van een uniek woonconcept. Bruisss is het kloppende hart van de locatie en zorgt voor verbinding. Zo is er bijvoorbeeld een voor bewoners altijd toegankelijke gemeenschapsruimte. In het restaurant worden heerlijke, ambachtelijk bereide maaltijden geserveerd en worden er diverse activiteiten georganiseerd. Het restaurant is gesitueerd op de begane grond en heeft een prachtig uitzicht over de landerijen rondom Lenna. Bij mooi weer kunnen bezoekers van het restaurant genieten van een nieuw aangelegd terras. Bruisss is niet alleen bedoeld voor bewoners van Lenna maar het restaurant is ook vrij toegankelijk voor mensen uit de omgeving. Met de gezelligheid, de activiteiten en het samen eten en drinken vergroot Bruisss de mogelijkheden om anderen te ontmoeten. Ook faciliteert Bruisss een plek voor verenigingen uit de buurt om hun activiteiten te organiseren vanuit de Lenna. Daardoor kan iedereen blijven meedoen!