Menu schaduw
https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/ZXN0ZWEtbmw%3D/5cab4d8d847b2/bijlagepersbericht-fotodenieuwenhof_1_20190408_083301.jpg
naar overzicht
8 april 2019

Nieuwe toekomst voor De Nieuwenhof in Voorst

Afbeelding: Foto van de Nieuwenhof

LEERSUM – Er staat een nieuwe toekomst voor de deur van De Nieuwenhof. Vanaf 2 april 2019 is zorgvastgoedexpert Estea officieel de nieuwe eigenaar van het pand. Vol vertrouwen heeft de vorige eigenaar, IJsseldal Wonen, het appartementencomplex overgedragen. Op dit moment wonen er slechts enkele bewoners. Daar gaat Estea verandering in brengen. Het wooncomplex moet weer gaan bruisen! Zorgresidentie Zonneburg gaat daarin een belangrijke rol vervullen. Er zal een Nieuwenhof 2.0 ontstaan. Op dit moment wordt er hard gewerkt om het nieuwe woonconcept te realiseren.


Zorgresidentie Zonneburg

In het nieuwe concept voor De Nieuwenhof staat het wonen en welzijn van senioren centraal. Diverse dagactiviteiten worden georganiseerd, een restaurantfaciliteit is aanwezig en (intensieve) zorg wordt aan bewoners geleverd. Op de tweede en derde verdieping van het gebouw worden woningen gerealiseerd die geschikt zijn voor mensen met geheugenproblematiek. Per 5 appartementen, op iedere verdieping, is een huiskamer gesitueerd waar bewoners in een warme omgeving door deskundig personeel verzorgd worden. Zorgresidentie Zonneburg biedt een compleet pakket van wonen, zorg en dienstverlening in een luxe woonomgeving aan. Met als doel een leefomgeving te creëren die voor iedere bewoner voelt als thuis. Flexibiliteit, persoonlijke aandacht en vrijheid staan bij hen centraal.

 

De meeste bewoners wonen permanent tot en met de laatste levensfase bij Zorgresidentie Zonneburg. Daarnaast bieden zij ook mogelijkheden voor tijdelijk verblijf (ELV/zorghotel). In het souterrain worden 6 hotelkamers gerealiseerd. Deze hotelkamers zijn bijvoorbeeld bedoeld voor ouderen die niet verantwoord in hun eigen woning kunnen verblijven om medische redenen, maar waarvoor een opname in het ziekenhuis of andere zorginstelling niet noodzakelijk is. Meestal schrijft de huisarts een dergelijk verblijf voor.

 

Daarnaast biedt De Nieuwenhof 2.0 ook diverse dagactiviteiten aan. Een kopje koffie drinken, meedoen aan een activiteit als bijvoorbeeld een gezelschapsspel en het contact met leeftijdsgenoten in een rustige en vrijblijvende sfeer waar niks moet en alles mag. Dit alles is mogelijk binnen het nieuwe woonzorgconcept.

 

Fijn wonen in De Nieuwenhof

De gemoderniseerde appartementen zijn ruim opgezet en van alle gemakken voorzien. Naast de 24-uurs zorg en servicediensten beschikt De Nieuwenhof over een restaurant, kapsalon, dagactiviteiten, wasserette, biljartruimte en sportvoorzieningen/fysiotherapie. ‘Op deze locatie willen we graag een warm thuis bieden, waar bewoners een leven kunnen leiden zoals zij gewend waren. Ieder op zijn/haar eigen wijze maar dan met professionele zorgverleners tot hun beschikking’, aldus Wendy Havekes, locatiehoofd van De Nieuwenhof Voorst.

 

Planning

De eerste en tweede week van april worden er sloopwerkzaamheden uitgevoerd in De Nieuwenhof. Daarop volgen diverse bouwwerkzaamheden. Begin mei worden de afdeling voor Psychogeriatrische zorg (PG) opgeleverd. De eerste nieuwe bewoners worden dan verwelkomt. Naar verwachting zal de officiële heropening plaatsvinden in oktober dit jaar.