Estea

Galileïlaan 23c
Postbus 130, 6710 BC Ede
T 0318 64 17 27
E info@estea.nl

Menu schaduw
https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/ZXN0ZWEtbmw%3D/60b786e71f6cb/img_0954_1_20210602_132559.jpg
naar overzicht
2 juni 2021

Start renovatie woonzorgcentrum Zuylenstede

Een stap vooruit in comfort, duurzaamheid en uitstraling

Na bijna 2 jaar van voorbereiden, overleggen en afstemmen is op 2 juni formeel de renovatie van woonzorgcentrum Zuylenstede van Vecht en IJssel van start gegaan.

Met de onthulling van een groot bouwdoek aan de voorgevel, gaf wijkwethouder Maarten van Ooijen het feestelijke startsein voor dit gezamenlijke project van Vecht en IJssel en zorgvastgoedorganisatie Estea uit Ede.

Voor alle cliënten, huurders en medewerkers was er ’s middags, coronaproof, een klein feestje op het voorterrein van Zuylenstede, in de vorm van een aantal foodstrucks waar iedereen iets lekkers kon halen.

De plannen voor de renovatie van het uit 1968 daterende gebouw werden 2 jaar geleden voor het eerst gedeeld met de cliënten en huurders en, in goed overleg, sindsdien verder uitgewerkt. In de zomer van 2020 tekenden Vecht en IJssel en Estea al een overeenkomst voor verkoop van Zuylenstede, renovatie en gedeeltelijke terughuur van het complex door Vecht en IJssel van Estea. De omgevingsvergunning voor de renovatie is begin 2021 verleend en inmiddels onherroepelijk geworden.

De renovatie houdt onder andere in dat Zuylenstede een nieuwe, goed isolerende buitengevel krijgt. Alle zorg- en huurappartementen worden verder van binnen gerenoveerd en aangepast aan de eisen voor goede en veilige zorg aan ouderen met een steeds zwaardere zorgvraag. Tenslotte wordt de begane grond aangepast en krijgt de entree een nieuwe inrichting en uitstraling. Dit houdt onder andere in dat het restaurant van buitenaf beter toegankelijk zal worden. Hiermee worden de voorzieningen beter bereikbaar voor de omgeving en kan sterker worden ingezet op de wijkfunctie van de locatie.


Tijdelijke verhuizing
Tijdens de renovatie aan hun appartement verhuizen de cliënten en de huurders voor een periode van 6 weken naar een interne wisselwoning in Zuylenstede.

Afdeling ‘de Zonnehoek’, de kleinschalige woonvorm voor 24 ouderen met dementie, verhuist op 7 juni voor ongeveer 9 maanden naar locatie Heerenwegen van Warande in Zeist. De Zonnehoek wordt geheel verbouwd en tevens zullen in Zeist de kwetsbare bewoners geen overlast ondervinden van de bouwwerkzaamheden. Na de verbouwing biedt `de Zonnehoek` plaats aan 32 bewoners, verdeeld over 4 kleinschalige woongroepen.


Bouwplaats
Aannemer Akor richt momenteel de bouwplaats in aan de achterzijde van het gebouw en zal in week 23 beginnen met de eerste werkzaamheden: de nieuwe gevelbekleding van de zorgvleugel. Verwacht wordt dat de renovatie van de gehele zorgvleugel (eerste fase) ongeveer 9 maanden zal duren en dat de gehele renovatie van Zuylenstede (inclusief de renovatie van de aanleunwoningen in de tweede fase) ongeveer 2 jaar in beslag zal nemen.