Estea

Galileïlaan 23c
Postbus 130, 6716 BP Ede
T 0318 64 17 27
E info@estea.nl

Menu schaduw
Projecten

Woonzorgcentrum De Bunterhoek

Projecten

Gedateerd vastgoed transformeren in een woonzorgcentrum voor de toekomst

Woonzorgcentrum De Bunterhoek in Nunspeet voldeed niet meer aan de eisen die tegenwoordig gesteld worden voor moderne zorgcentra. Daarom werd Estea ingeschakeld door Woonzorgunie Veluwe (WZU Veluwe) voor een haalbaarheidsonderzoek naar de herontwikkelingsmogelijkheden.

(geplande) opleverdatum

Eind mei 2019

Partners

Lengkeek Architecten en Ingenieurs B.V.

Bestemming (huurder)

Huidige bewoners

Bijzonderheden

Gefaseerde aanpak waarbij de nieuwbouw eerst wordt gebouwd en daarna pas het oude pand wordt gesloopt

Locatie

Nunspeet, Secretaris Boerhoutweg 11

Betrokkenheid van Estea

Woonzorgunie Veluwe (WZU) heeft als doelstelling om in 2020 een voorbeeld te zijn voor christelijke zorg in Nederland en dus werd de staat van het woonzorgcentrum De Bunterhoek in Nunspeet kritisch tegen het licht gehouden. De conclusie was duidelijk: er moest een nieuw, eigentijds en vooral toekomstbestendig woonzorgcentrum komen.

Estea is namens de WZU Veluwe verantwoordelijk voor het volledige projectmanagement, vanaf initiatieffase tot de realisatiefase. Allereerst moest onderzocht worden of de wens realistisch was en daarom werd er begonnen met een haalbaarheidsonderzoek. Daarop kwam een positief antwoord, maar de eerste en grootste uitdaging stond vervolgens meteen voor de deur. Het plan was om de locatie eerst te kopen van de woningcoöperatie van wie de WZU al 40 jaar het complex huurde en daarna de nieuwbouwprojecten te ontwikkelen. Estea sprak op bestuurlijk niveau met alle betrokken partijen en wist uiteindelijk het gebouw en de omliggende grond te kopen voor WZU.

Impressies

In de nieuwbouw komen in totaal 108 appartementen. Bestaande uit 60 ‘wonen met zorg’ appartementen en in totaal 48 appartementen voor vier kleinschalige woongroepen. Deze vier woongroepen worden onderverdeeld in 2 keer 6 appartementen. Dit betekent een totaal van 12 appartementen per woongroep. Deze ruimtes, maar ook de ‘wonen met zorg’ appartementen, worden modern en royaal van opzet. 

PE37-05
PE37-04
LIEVER GEEN VERHUIZING

De bewoners van een zorgcentrum willen als vanzelfsprekend liever geen verhuizing en zodoende was de tweede grote uitdaging om de bewoners en ook de medewerkers enthousiast te maken voor hun nieuwe onderkomen. Om dat voor elkaar te krijgen zijn er verschillende informatiebijeenkomsten georganiseerd en is elke stap van de nieuwbouwplannen in nauw overleg gegaan met de medewerkers, bewoners, cliëntenraad, buurtbewoners en de gemeente.

Om de bewoners zoveel mogelijk te ontlasten is er gekozen voor een gefaseerde aanpak, waarbij de nieuwbouw eerst wordt gebouwd en daarna pas het oude pand wordt gesloopt. Hierdoor hoeven de bewoners maar één keer te verhuizen. Inmiddels is men begonnen met het bouwen van de nieuwe Bunterhoek en is er ook een voorzichtig begin gemaakt met het slopen van het oude pand. De verwachting is dat de bewoners aan het einde van 2019 allemaal zijn verhuisd.

pe37-07_1_20181126_150609
pe37-08_1_20181126_145959
pe37-06_1_20181121_150259