Estea

Galileïlaan 23c
Postbus 130, 6716 BP Ede
T 0318 64 17 27
E info@estea.nl

Menu schaduw
Projecten

Woonfriesland portefeuille

Projecten

Woonfriesland portefeuille

Renovatieprojecten, (her)ontwikkelingsvraagstukken of revitalisaties van locaties, Estea is van alle markten thuis! De afgelopen jaren heeft Estea zich op de zorgvastgoedmarkt ontwikkeld tot een serieuze speler die een uitdaging niet uit de weg gaat.

Zo heeft Estea medio 2017 een zorgvastgoedportefeuille van 900 eenheden van woningcorporatie WoonFriesland overgenomen. Om een goede overdracht voor de huurders te borgen is het zorgvastgoed ondergebracht in een joint venture. Hierin neemt WoonFriesland nog voor twee jaar deel. Estea neemt de komende jaren de renovaties voor haar rekening.

De portefeuille omvat unieke objecten die zich bevinden in Drachten, Haulerwijk, Heerenveen, Leeuwarden, Oentsjerk, Oldeberkoop, Oosterwolde, Oudemirdum, Stiens, Twijzelerheide, Ureterp en Wolvega.

Locatie

Regio Leeuwarden, Heerenveen en Drachten

Omvang

900 wooneenheden

Betrokkenheid van Estea

In Drachten wordt de Stationsweg 118 door Estea onder handen genomen. Huurder Zienn biedt in het oude schoolpand onderdak aan dak- en thuislozen. Estea gaat op deze plek 5 nieuwe appartementen realiseren. 

In Wolvega, dat vlak naast de sportstad Heerenveen ligt, hebben veel schaatsers overnacht in één van de panden aan de rand van Wolvega, namelijk de voormalige serviceflat ‘Lenna’. 

Op dit moment bestaat het pand uit een hotelfunctie en een woonfunctie. Estea gaat dit pand renoveren tot een complex dat volledig bestaat uit een woonfunctie. Naast Lenna wordt ook woonzorgcentrum Sickenga-Oord gerenoveerd. Op dit moment worden de plannen voor dit project nog gevormd.