Estea

Galileïlaan 23c
Postbus 130, 6716 BP Ede
T 0318 64 17 27
E info@estea.nl

Menu schaduw
https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/ZXN0ZWEtbmw%3D/5d8b3214f0baf/img_3792_1_20190925_042332.jpg

Transformatie naar een toekomstbestendig appartementencomplex

Voormalig Serviceflat Avondrust, tegenwoordig Oorden Staete genoemd, was een gedateerd complex met 116 appartementen, dat bouwkundig en installatietechnisch niet meer voldeed aan de huidige wensen en eisen op het gebied van duurzaamheid, energiezuinigheid en levensloopbestendigheid. Het gebouw wisselde van eigenaar, is grootscheeps gerenoveerd en heeft ruimere, levensloopbestendige appartementen voor een bredere doelgroep gekregen.

Partners

Lengkeek Architecten, Bolton Bouw B.V. en Stichting Cedrah

Bijzonderheden

Van energielabel G naar A+, appartementen voor bewoners met of zonder een (lichte) zorgvraag

Locatie

Rotterdam, Nudenoord 38

(geplande) opleverdatum

December 2018

Nauwe samenwerking tussen Estea en Cedrah

Estea Capital heeft dit woonzorgcomplex aan de Nudenoord in Rotterdam aangekocht. De renovatie en transformatie zijn voor eigen rekening. Bij dit project werd niet het volledige ontwikkelproces  in eigen beheer uitgevoerd, maar werd er vooral gefaciliteerd en gecontroleerd. Het ontwerp van Lengkeek Architecten is gerealiseerd door Bolton Bouw B.V. en is in 2 fases uitgevoerd. Het gebouw is hierbij volledig ontmanteld. Het vernieuwde complex bestaat uit 11 (zorg)appartementen (2- en 3 kamer appartementen), een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte, kantoorruimte, ruimte voor de slaapwacht en diverse ondersteunende ruimten. De gevels en dakbedekking zijn verder vervangen en geïsoleerd. Met metal stud zijn de nieuwe woningplattegronden binnen het betoncasco opgebouwd. De eerste fase is begin 2018 afgerond en de renovatie van de tweede fase is in september 2018 opgeleverd.

Avondrust wordt Oorden Staete

Op 9 mei 2017 werd de renovatie van het complex Avondrust in Rotterdam officieel gestart. Tijdens een bijeenkomst met de bewoners werd een bouwbord onthuld met de nieuwe naam van het pand: ‘Oorden Staete’. 

De naam is gekozen door de bewoners en verwijst naar het deelgebied ‘Oorden’ in de wijk IJsselmonde, waar het gebouw staat. Samen met Cedrah-bestuurder Stoop mocht mevrouw De Jong-Schipper, 96 jaar en de oudste bewoner, de nieuwe naam onthullen. Ze betrok in 1994 haar appartement en heeft in die 23 jaar nooit spijt gehad om er te wonen.

Bron: Cedrah.nl

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/ZXN0ZWEtbmw%3D/5b1f86fa1ebc1/962f5c485aavondrust_wordt_oorden_staete_2_-_9_mei_2017_1_20180612_104026.jpg
DUURZAAM EN EIGENTIJDS

Het compleet vernieuwde woongebouw is een duurzaam, toekomstbestendig en eigentijds appartementencomplex. Het complex is een werkelijke eyecatcher in de buurt.
Om dit te realiseren brengt Estea veel kennis en expertise over renovaties in. Middels een ingrijpende renovatie met kwaliteitsimpuls, waarbij wordt ingespeeld op de klantvraag en het scheiden van wonen en zorg, kon deze nieuwe situatie gerealiseerd worden.

Huidige bewoners kunnen na de renovatie voor dezelfde woonlast blijven wonen comfortabel wonen binnen een vertrouwde woongemeenschap, met zorg binnen handbereik.


De zittende bewoners zijn per fase in het huidige complex of zelf elders tijdelijk gehuisvest zodat ze na de oplevering het gerenoveerde appartement weer konden betreden. Tevens is er een infrastructuur aangelegd om op maat (zorg)domotica aan te kunnen bieden. Het gebouw voldoet door deze renovatie en transformatie weer volledig aan de hedendaagse duurzaamheidseisen.

IMG_3892
P44-10