RH Hophof

Duurzame, comfortabele woningen voor mensen die moeilijk voor zelfstandige huurwoning in aanmerking komen

De familie Hop had op het terrein hele kleine arbeiderswoningen staan die bewoond werden door arbeidsmigranten. Deze woningen waren echter in zeer slechte staat, waardoor de gemeente huisvesting in deze studio’s niet meer verantwoord vond. De familie nam contact op met Estea voor een nieuw plan. Estea werd mede-eigenaar en stelde voor om duurzame huurwoningen te realiseren.

Realisatie Hophof

Het complex bestaat uit 14 grondgebonden sociale huurwoningen met een vide en 10 grondgebonden woningen in de middeldure huur. In de 14 sociale huurwoningen wonen mensen die in de maatschappij niet goed mee kunnen komen. Daarom is Estea een samenwerking aangegaan met Stichting Ontmoeting die deze mensen begeleidt. Tevens is tijdens de bouw veel aandacht besteed aan verduurzaming en comfort. Elke woning is voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en vloerverwarming.

Regeling voor bestaande bewoners

De bestaande bewoners moesten elders ondergebracht worden terwijl de verbouwing plaatsvond. Er werd een regeling getroffen waarbij de bestaande bewoners tijdelijk vervangende woonruimte kregen. Alle bewoners die dat wilden, zijn na oplevering teruggekeerd.

Locatie

RH Hophof

Adres

Zuiderzeestraatweg 65, Hierden

Project

Sloop verouderde studio’s en nieuwbouw 24 duurzame huurwoningen

Partners

Reinald Hop, Stichting Ontmoeting, Bouwbedrijf Aalten

Opleverdatum

1 november 2022

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/ZXN0ZWEtbmwtMg%3D%3D/6481e9321b11f/slide.46e8ecc1.foto_s_hierden_week_42_2022_4.jpegslide.46e8ecc1.foto_s_hierden_week_42_2022_4