Huize Graveland

Eigentijdse woonzorg voorziening in voormalig gemeentehuis

In Bleskensgraaf verloor het gemeentehuis van Graafstroom zijn functie. Het gebouw had een nieuwe bestemming nodig. Estea stelde voor om het gemeentehuis te transformeren tot particuliere woonzorgvoorziening met behoud van restaurant De Burgemeester. Op basis van dit plan besloot de gemeente het voormalige gemeentehuis aan Estea te verkopen. 

Verbouwing terwijl restaurant open bleef

Het plan was 23 appartementen en studio’s in het gebouw onder te brengen, terwijl restaurant De Burgemeester open zou blijven. Het feit dat het restaurant tijdens de verbouwing openbleef, was een grote uitdaging, evenals het behoud van de karakteristieke uitstraling van het gebouw. Architectenbureau Brand | BBA Architecten slaagde erin een ontwerp te maken dat deze uitdagingen het hoofd bood.

Zorg op basis van christelijke identiteit

Estea ging voor de zorg in het complex de samenwerking aan met Paul en Sabine Feenstra, de zorgondernemers van Huize Graveland. Op basis van hun christelijke levensovertuiging leveren zij zorg aan de bewoners die zelfstandig wonen, maar wel een hulpvraag hebben. Vanaf 1 mei 2022 werd het gebouw gefaseerd opgeleverd en op 1 juni 2022 was het project voltooid.

Locatie

Huize Graveland

Adres

Kerkstraat 8A, Bleskensgraaf

Project

Transformatie gemeentehuis naar 23 appartementen en studio's met bijbehorende algemene ruimte en behoud van restaurant De Burgemeester

Partners

Brand | BBA Architecten, Huize Graveland, Restaurant De Burgemeester, Mooi Gedachtengoed

Opleverdatum

1 juni 2022

Projectwebsite

huize-graveland.nl

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/ZXN0ZWEtbmwtMg%3D%3D/6360d468e3101/estea_locaties_08_2022_1_20221101_091016.jpgEstea_locaties_08_2022