Zuylenstede

Grootschalige transformatie tijdens bewoning

Op dinsdag 28 juli 2020 tekenden woonzorgorganisatie Vecht en IJssel uit Utrecht en Estea een overeenkomst voor woonzorgcentrum Zuylenstede in Utrecht. Estea tekende voor de koop, renovatie en gedeeltelijke terughuur van het complex. Het plan was het gebouw, dat uit de jaren 60 stamt, weer van deze tijd te maken.

Goede planning verhuizingen

Estea pakte de renovatie zo aan, dat de bestaande bewoners zo min mogelijk overlast ondervonden. De bouwlagen werden een voor een verbouwd, waarbij de bewoners voor 6 weken in een interne wisselwoning verbleven. Na de die zes weken konden de bewoners terugverhuizen en was een andere bouwlaag aan de beurt. Zo is samen met de cliëntenraad en de bewonersvereniging een situatie gecreëerd die voor iedereen bevredigend was.

Gedeelde verhuur Estea en Vecht en IJssel

Na de renovatie werd Estea verhuurder van de extramurale huurwoningen (de aanleun- en inleunwoningen) die bij het complex horen. Woonzorgorganisatie Vecht en IJssel huurt ruim 150 zorgappartementen terug van Estea, evenals algemene ruimtes, zoals het restaurant, de activiteitenruimtes en de kantoren. Al met al was dit project uniek door de grote schaal: maar liefst 300 appartementen en studio’s zijn opgeknapt.

Locatie

Zuylenstede

Adres

Perudreef 8, Utrecht

Project

Renovatie 300 appartementen en studio's

Partners

Vecht en IJssel, aannemer Akor, Lengkeek Architecten en Flier Installatiegroep

Opleverdatum

oktober 2022

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/ZXN0ZWEtbmwtMg%3D%3D/6481ececa5d2c/20220930-0255-hr.jpg20220930-0255-hr