Lenna

Verouderd complex in een nieuw jasje

Dit verouderde pand in Wolvega was een oude serviceflat met veel achterstallig onderhoud. Estea heeft deze locatie in een volledig nieuw jasje gestoken.

Locatie

Lenna

Opleverdatum

Voorjaar 2020

Partners

Zorghuizen Noord Nederland, Uniek Talent, ZorgAssist, Bruisss

Bestemming (huurder)

Zorghuizen Noord Nederland

Projectwebsite

woneninlenna.nl

Project

Van verouderde serviceflat naar 90 appartementen voor diverse doelgroepen

Adres

Steenwijkerweg 52, Wolvega

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/ZXN0ZWEtbmwtMg%3D%3D/6324808662a56/estea-zorg_project-3_1_20220916_155622.jpgestea-zorg_project-3
Toekomstbestendig wonen in modern woonconcept

In januari 2019 begon Estea aan de grondige renovatie van appartementencomplex Lenna. Het doel was een toekomstbestendig woonzorgcomplex te realiseren. Dat betekent dat Estea niet alleen de appartementen vernieuwde, maar ook extra voorzieningen ontwikkelde om de zelfstandigheid en het woongenot van de bewoners te vergroten.

De appartementen voldoen aan alle eisen op het gebied van zorgwoningen: de ruime kamers hebben geen drempels, zodat ze geschikt zijn voor rolstoelen en rollators. Ook de badkamer is zorgvriendelijk. Verder kunnen de bewoners genieten van faciliteiten in de rest van de woonvoorziening:e de kapper, fysiotherapeut, restaurant Bruisss en winkeltjes.

Eén locatie voor verschillende doelgroepen

Op de locatie van Lenna wordt zorg geboden aan diverse doelgroepen. Voor de organisatie Zorghuizen Noord Nederland zijn 24 zorgappartementen voor mensen met dementie gerealiseerd met 2 gemeenschappelijke huiskamers. Daarnaast worden 25 appartementen gebruikt door Uniek Talent, waar mensen met een licht-verstandelijke beperking en/of ASS wonen. De overige bewoners kunnen bij de huishouding ondersteund worden door ZORGassist.