20 oktober 2022

Feestelijke heropening Zuylenstede

Vorig jaar in juni 2021 is Estea gestart met de renovatie van Zuylenstede. Op 14 oktober 2022 werd de heropening van Zuylenstede in Overvecht feestelijk gevierd. Er zijn in totaal 120 zorgappartementen voor ouderen met een steeds zwaardere zorgvraag en 113 zelfstandige huurappartementen gemoderniseerd en verbeterd. Ook is de buitengevel vernieuwd en beter geïsoleerd, de begane grond aangepast en de entree heeft een nieuwe inrichting en uitstraling. Ook is het restaurant van buitenaf beter toegankelijk geworden. Hiermee worden de voorzieningen beter bereikbaar voor de omgeving en kan sterker worden ingezet op de wijkfunctie van de locatie. Uiteraard is aan alle comfort- en milieueisen, zowel binnen als buiten, voldaan.

PROGRAMMA

De middag werd geopend met alcoholvrije bubbels en een accordeonoptreden van Oranjeman. De look-a-like van André van Duin verzorgde een komisch optreden als Meneer de Bok en na de opening van de jeu de boules baan, toonden Teus Oskam en Sigrid van der Heide (bestuurder Vecht en IJssel) ceremonieel de oorspronkelijke eerste steen. Een onvergetelijke middag voor de bewoners en medewerkers met hapjes, drankjes en feestelijk vermaak.

Teus Oskam: “Wij kijken terug op een bijzonder planproces, waarin we met elkaar en met de diverse belangenbehartigers gezocht hebben naar een invulling die aansluit bij de hedendaagse eisen en wensen van de bewoners en cliënten van Vecht en IJssel. Het bouwproces verliep voorspoedig waarvoor we bewoners, personeel en diverse betrokken partners voor bedanken. Wij zijn trots op het eindresultaat.”

Een prachtig resultaat met tevreden (bouw)partners!

Zie ook de projectwebsite van Zuylenstede. Klik hier.

​Foto door aannemer AKOR.

https://mindcms-main.s3.eu-west-2.amazonaws.com/ZXN0ZWEtbmwtMg%3D%3D/646f2343b390e/heropeningz_20230525_085843.jpg